Search
  • Isoharja

Palkkasimme 27 siivoojaa

Updated: Mar 3

Lähdimme rekrytoimaan ensimmäisiä työntekijöitä Valo Hotel&Workin upeissa puitteissa, mutta pienimmässä saatavilla olevassa huoneessa. Emme arvanneet mitä päivä tuo tullessaan.


Ensimmäisessä haastattelussa oli paikalla kaksi henkilöä, joiden kanssa oli sovittu työhaastattelusta. Emme olleen varmoja mitä odottaa, paitsi sen, että tapaamme kaksi maahanmuuttajataustaista nuorta miestä.


Aamupäivän aikana tapaamisia oli kahdeksan työnhakijan kanssa, joista taisimme jokaisen palkata. Kullakin oli mielenkiintoinen tausta, paljon annettavaa ja motivaatio huipussaan. Eihän näistä ketään voinut rannalle jättää.


Päivän aikana kävi kuitenkin niin, että jo palkatut henkilöt halusivat tuoda haastatteluun omia tuttujaan. Samanlaisia ahkeria nuoria miehiä. Näitä haastateltiin sitten noin 30 lopulta ja haastattelujen edetessä myös haastattelutilat kasvoivat.


Viimeisessä ryhmässä oli kahdeksan henkilöä ja huoneena oli suurin saatavilla oleva neuvottelutila.


Lähdimme päivän päätteeksi innosta piukeina, mutta tahdista väsyneinä kotiin. Ensimmäinen työmaa oli alkamassa ja 27 henkilöä palkkalistoilla. Hyvä startti. Jäljellä oli enää pieni sivujuonne, nimittäin asiakkaiden löytäminen näille kaikille.


Suomessa puhutaan työvoiman heikosta saatavuudesta. Erityisesti siivoukseen ja rakennustyömaille. Tuon päivän jälkeen moinen kommentti lähinnä huvitti meitä - ehkä se ongelma ei olekaan työvoiman saatavuus vaan liian tiukat kriteerit potentiaalisille työntekijöille ja liian matalat palkat.


Iloisena yllätyksenä huomasimme päivän aikana sen, kuinka monella haastateltavalla oli perhettä ja pieniä lapsia. Ja kuinka hyvin suurin osa heistä osasi puhua Suomea. Ja sen, kuinka innoissaan jokainen haastateltava oli mahdollisuudesta päästä töihin.


Päätimme, että yksi meidän kilpailuvalteista nyt ja tulevaisuudessa on meidän monipuolinen ja eri taustoista tuleva joukko haastajia, jotka eivät pelkää työtä. Nämä veijarit jakoivat meidän. kanssamme samat arvot: kova työ ei selittelyjä vaadi, työtä tehdään sydämellä ja tahtotila näyttää, että asenne ratkaisee.
33 views0 comments